Choď na obsah Choď na menu

De roze opperheer van het wielrennen - de roze kampioenstrui van de Giro d'Italia

De Giro d'Italia 2023 is in volle gang. De Giro d'Italia heeft uitstekende raceteams van over de hele wereld aangetrokken om deel te nemen. De ultieme wens van de racers die aan de race deelnemen, is om de roze trui te dragen die toebehoort aan de Giro d'Italia-kampioen. Dat klopt, de kampioenstrui van de Giro d'Italia is een roze trui. Deze speciale kleur geeft mensen een unieke visuele impact en heeft in Europa een mooie naam "rose shirt". De racer die deze roze trui draagt, is de meest opvallende speler van het hele evenement.

De Giro d'Italia werd opgericht in 1909, en de roze Goedkope fietskleding werd 21 jaar later in 1931 gebruikt. Omdat de organisator van de Giro d'Italia de Gazzetta dello Sport is, en de krant is gedrukt op roze papier, wat heel bijzonder is . Daarom is de kleur van de Giro d'Italia-trui roze en is roze de hoofdkleur van de Giro d'Italia geworden. De eerste renner die de roze trui droeg voor de Giro d'Italia was Learco Guerra. De roze trui heeft een speciale magie, en er wordt gezegd dat als je hem eenmaal aantrekt, je er verliefd op zult worden. Maar het veld verandert altijd en de roze trui kan op elk moment van eigenaar wisselen. Net zoals de slogan van de Giro d'Italia "Fight For Pink" is, is dit een strijd.

De roze trui is het symbool van de Giro d'Italia en vertegenwoordigt de geest en eer van het evenement. De Giro d'Italia 2023 is onderweg en DENZ Nico, gekleed in het Bora-Hansgrohe fietskleding, won het 14e etappekampioenschap. De overwinning van deze etappe stelde DENZ Nico in staat om de tweede overwinning van de Giro d'Italia van dit jaar te behalen. DENZ Nico's laatste achtervolging en sprint in deze wedstrijd werden in één keer afgerond. DENZ Nico's inzet is deze kampioenstitel waardig. Het roze wielershirt van de Giro d'Italia mag alleen gedragen worden door de eerste eindscore van de Giro d'Italia. Na de race won ARMIRAIL Bruno, gekleed in de Groupama–FDJ fietskleding, op wonderbaarlijke wijze tijdelijk de eerste plaats in de algemene score van de Giro d'Italia, en hij zal de roze trui dragen die het symbool van de Giro d'Italia vertegenwoordigt. Felicitaties aan DENZ Nico voor het behalen van de eerste plaats in deze etappe, en felicitaties aan ARMIRAIL Bruno voor het dragen van die roze trui.